Hoe maak je je eigen website?

Leestijd: 1 minuten

Hoe maak je je eigen website?

Een eigen website maken hoeft geen rocket science te zijn! Met een beetje handigheid en lef maak je je eigen website met twee vingers in de neus. Zeker als je openstaat voor een beetje begeleiding, kun je zelf een professionele website neerzetten.

Je eigen website maken; zo start je!

In het wilde weg beginnen aan je website is niet mijn advies. Vaak kom je een heel eind op deze manier maar als blijkt dat het in de basis niet klopt, ben je terug bij af.

De eerste stap is uiteraard een domeinnaam en hostingpakket. Bij veel hostingaanbieders installeer je WordPress met één druk op de knop. Het begin is gemaakt! In deze eerste fase is het belangrijk de juiste basisinstellingen te selecteren zodat je achteraf niet alles hoeft aan te passen als het toch anders moet. Wat de juiste instellingen zijn is afhankelijk van het doel van jouw website.

De volgende stap is het kiezen van een (gratis) template. Tip: gebruik de plug-in elementor (pro) in combinatie met het Hello thema. Dan zit je niet vast aan de beperkingen van het gekozen thema en maak je je website precies zoals jij hem voor ogen hebt.
Het voordeel van elementor pro is dat je aan de voorkant van de website werkt. WYSIWYG (what you see is what you get) dus!

WordPress thema Hello

Aan de slag met je eigen website

Als je echt voor goed wilt gaat en weinig kennis hebt van WordPress, raad ik je aan samen met een professional de eerste opzet te maken. Ik kan je bijvoorbeeld helpen met het nalopen van de basisinstellingen. Samen maken we het begin van een eerste pagina en leg ik je uit hoe je deze verder uitwerkt. Heb je de eerste pagina klaar? Dan is de rest een eitje!

Hoe leuk is het als je je eigen website bouwt en deze ook nog eens stevig en professioneel in elkaar steekt? Een kant-en-klare handleiding heb ik niet, wel krijg je goede begeleiding zodat je zelf aan de slag kunt.

Let’s do this together

Sta je ervoor open om je eigen website – onder mijn begeleiding – te maken? Of wil je eens kennis met me maken om te ontdekken of dit voor jou de beste oplossing is?

Stuur me een mailtje of whatsapp met jouw telefoonnummer en ik bel je binnen twee werkdagen terug!

portretfoto Linda
Linda

Lees mijn meest recente blogs

Geen berichten gevonden!

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer