De ontbrekende schakel

Leestijd: 1 minuten

De ontbrekende schakel

Als een website eenmaal staat, vertrouw je er blind op. Hij doet wat ie moet doen, is onderdeel van je onderneming. Helemaal in orde. Je aandacht gaat volop naar je klanten. Af en toe een snelle APK van je website zorgt ervoor dat je zeker weet dat alles nog werkt.

Werken alle linkjes en knoppen op jouw website?

Voor continuïteit op je website is het zinvol om op elke pagina een volgende stap aan te bieden zoals een knop naar een andere relevante pagina, een contactformulier, een laatste blog of een project van een klant dat succesvol is afgerond.

Dit zorgt er niet alleen voor dat een bezoeker makkelijk door je website beweegt, het helpt ook mee aan de vindbaarheid van je website. Google (we zijn er helaas toch enigszins afhankelijk van) waardeert het als een website voldoende interne en externe links bevat. In mijn geval plaats ik bijvoorbeeld bij mijn klantenreacties een link naar hun website. Of ik schrijf een blog waarbij ik refereer aan een andere, externe website. Op deze manier zitten er dus al snel behoorlijk wat interne en externe linkjes op je website.

Misschien is het alweer een tijd geleden dat je een bericht plaatste op je website waarbij je verwees naar een externe site. Het is fijn om te weten dat wanneer dit bericht gelezen wordt, alles nog naar behoren werkt.

Link checker

Gelukkig is het niet nodig om je website pagina voor pagina na te lopen om te controleren of alles nog werkt. Het enige wat je hoeft te doen, is je url te kopiëren en te plakken op de volgende site: Broken Link Checker.

Broken Link Checker

Broken Link Checker fietst in no time door je website en scant alle interne en externe linkjes op je website. Als er linkjes zijn die verwijzen naar een pagina die niet bestaat, krijg je een 404 error. Ook zie je waar deze link zich op jouw website bevindt zodat je hem snel opgespoord hebt.

Zo nu en dan een snelle check van je website op bijvoorbeeld ‘broken links’ zorgt ervoor dat je met een gerust hart verder kunt met andere werkzaamheden. Die website doet ondertussen zijn werk wel.

Hulp nodig om de ontbrekende schakels op je website te repareren? 
Neem via een van onderstaande buttons contact met me op en ik help je verder!

portretfoto Linda
Linda

Lees mijn meest recente blogs

Geen berichten gevonden!

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer