Zo voorkom je spam in je mailbox

Leestijd: 2 minuten

Zo voorkom je spam in je mailbox

Maak je gebruik van een contactformulier op je website? Dan is het zinvol deze te beschermen tegen ongewenste mail. Doe je dit niet, dan loopt je mailbox binnen de kortste keren vol met spam. Er zijn verschillende manieren om je mailbox schoon te houden. De manier die ik gebruik, is Google reCAPTCHA:

reCAPTCHA is een CAPTCHA-systeem waarmee webhosts onderscheid kunnen maken tussen menselijke en automatische toegang tot website.

Google reCAPTCHA anti-spam filter instellen

Zorg er eerst voor dat je bent ingelogd op Google met je Google-account.

Heb je nog geen Google-account maar wel een website die je wilt koppelen aan reCAPTCHA, dan kun je je zakelijke mailadres gebruiken om een account aan te maken. Dit is meteen handig wanneer je je bedrijf of onderneming wilt registeren bij Google:

Nadat je bent ingelogd ga je naar reCAPTCHA van Google.
Op deze pagina vul je de volgende gegevens in (zie afbeelding hieronder):

In een volgend scherm verschijnen nu twee codes: De site key en de secret key. Beiden heb je nodig. Deze codes voeg je namelijk toe aan je WordPress website zodat deze gekoppeld wordt aan het reCAPTCHA anti-spam filter van Google.

Het koppelen kan op verschillende manieren. Ik gebruik elementor pro als website-bouwer. Hier ga je via dashboard naar Elementor -> Instellingen -> Integraties en vul je bij reCAPTCHA v3 de juiste sleutels in.

elementor recaptcha koppeling

Maak je geen gebruik van Elementor (pro),dan zijn er diverse gratis plugins om reCAPTCHA te koppelen. Controleer bij het installeren van een nieuwe plugin altijd of deze goed beoordeeld is, vaak geïnstalleerd is, compatibel is met je huidige WordPress versie en recent geüpdatet is.

Anti-spam filter activeren

Nadat je Google reCAPTCHA hebt gekoppeld, is deze nog niet actief. Afhankelijk van het contactformulier dat je gebruikt, activeer je reCAPTCHA door deze aan je contactformulier toe te voegen.

Voorbeeld:
Elementor Pro heeft zijn eigen contactformulier. Zoals je hier velden toevoegt (bijvoorbeeld telefoonnummer of emailadres), voeg je ook de reCAPTCHA toe. Selecteer hierbij de juiste versie en je formulier is onzichtbaar beveiligd tegen spam.

recaptcha toevoegen elementor pro

Hulp nodig?

Lukt het niet met koppelen, kom je er niet uit of kom je er simpelweg niet aan toe?
Neem contact met me op en ik help je een handje verder.

portretfoto Linda
Linda

Lees mijn meest recente blogs

Geen berichten gevonden!

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer